Miliardarul rus Roman Abramovici este cetăţean UE: Ce țară europeană i-a dat paşaport

SocialNews

Potrivit news.ro, miliardarul rus Roman Abramovici  a devenit cetățean al UE la trei ani după ce și-a retras cererea de viză pentru Regatul Unit, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Londra și Moscova.

Purtătorul de cuvânt a confirmat știrea sâmbătă, a dezvăluit că proprietarul clubului Chelsea, născut în Rusia, a obținut cetățenia portugheză la începutul acestui an.

Documentele de la Ministerul Justiției arată că Abramovici a obținut cetățenia pe 30 aprilie.

Publicația Publico a afirmat că cererea lui Abramovici a fost aprobată în conformitate cu legea portugheză, care a permis naturalizarea descendenților evreilor hispanici expulzați din Peninsula Iberică în timpul Inchiziției.

În 2018, fostul soldat rus Serghei Skripal și fiica sa Julia au provocat o reacție internațională după ce au fost otrăviți la Salisbury, Abramovici a decis să nu aplice viza britanică. Oligarh.

Cu un nou pașaport UE, dacă un om de afaceri alege să rămână și să lucreze în Marea Britanie, ar trebui să treacă de sistemul de imigrare post-Brexit bazat pe puncte și să îndeplinească anumite cerințe.

Abramovici deține și un pașaport israelian obținut la sfârșitul anului 2018.

De când legea a fost adoptată în 2015, mii de evrei israelieni au obținut cetățenia portugheză, iar descendenții reclamantului au fost verificați de experți pentru a căuta dovezi ale interesului pentru cultura spaniolă. Abramovici ar fi făcut o donație pentru un proiect din Hamburg pentru a comemora moștenirea evreilor portughezi din Sefadi.

Obținerea unui pașaport portughez este o nouă modalitate pentru oligarhii ruși de a-și asigura cetățenia UE râvnită. Pentru a obține un pașaport UE, o modalitate populară pentru oligarhii ruși (dintre care unii sunt acuzați de corupție) este să folosească controversatul program „viză de aur”.

În 2017, The Guardian a dezvăluit modul în care guvernul cipriot a strâns peste 4 miliarde de euro în patru ani pentru a permite oamenilor foarte bogați să obțină cetățenia și să le dea dreptul de a trăi și de a lucra în toată Europa în schimbul banilor. Documentele indică faptul că prin program sunt emise peste 400 de pașapoarte în fiecare an.

Abramovici a făcut avere în industria petrolieră rusă în anii 1990 – despre care se crede că avea peste 10 miliarde de lire sterline (11,8 miliarde de lire sterline) și a achiziționat Chelsea în 2003.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate