Ministerul Educației propune evaluarea la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în perioada 13-29 mai

SocialNews

Ministerul Educației propune ca evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a să aibă loc între 13 și 29 mai.

În următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, conducerea ministerului va supune atenției partenerilor de dialog Calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în acest an școlar, potrivit mediafax.

Astfel, potrivit propunerii, evaluarea competențelor fundamentale la sfârșitul clasei a II-a va începe în 13 mai cu Limba română (scris), în aceeași zi urmând să aibă loc și proba la Limba maternă (scris). În 14 și în 15 ani ar urma să aibă loc probele de citit la Limba română și Limba maternă, în 16 mai proba de Matematică și Științe ale naturii, iar în 17 mai proba la Limba română pentru minoritățile naționale.

Calendarul evaluării la finalul clasei a IV-a predeve ca în 21 mai să aibă loc evaluarea la Limba română, în 22 mai la Matematică, iar în 23 mai la Limba maternă.

La clasa a VI-a, probele la Limba română și Matematică și Științe ale naturii sunt prevăzute să aibă loc în 28 și 29 mai.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate