Ministerul Finanţelor a atras, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni

SocialNews

Ministerul Finanţelor a atras, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni

Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 767,9 milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 61 de luni şi un randament mediu de 6,59% pe an, informează Agerpres.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 345 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna septembrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 855 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,855 miliarde de lei, este cu 1,61 miliarde lei mai mare faţă de cea care a fost programată în august, de 5,245 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.Sursa

  Drones used by Russia attack at low altitudes, radars get image very hard (Defence Ministry)
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment