Ministerul Sănătății a încheiat memorandumuri cu cele mai importante spitale de arşi din Europa

SocialNews

Ministerul Sănătăţii are, deja, încheiate memorandumuri cu cele mai importante spitale de arşi din Europa în vedere pregătirii cadrelor medicale din România care vor lucra în această specialitate în spitalele de mari arşi aflate în curs de realizare în ţara noastră, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a menţionat acest aspect, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, pornind de la investiţia în curs de realizare a unui Centru pentru mari arşi la Timişoara.

„Ministerul Sănătăţii are, deja, memorandum încheiat cu cele mai importante spitale de arşi din Europa. (…) Lucrurile vor merge concomitent, o dată cu construcţia şi cu utilarea spitalului, dar şi cu pregătirea medicilor. Asta înseamnă, deja, o abordare, să avem un plan. Nu să ne trezim că am terminat clădirea, dar nu avem medicii pregătiţi. Asta înseamnă coordonare „, a declarat Marcel Ciolacu.

Subiectul tratării pacienților arși în România a revenit în actualitate după incendiul de la Crevedia.

Consilierul onorific al premierului afirma după tragedie că atunci când se decide transferul unor pacienți arși în Europa, „spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții a căror stare de sănătate este una bună, cei în stare gravă sunt lăsați în România”.

Raed Arafat l-a contrazis pe Ponta, iar Guvernul a spus că poziția consilierului onorific este una personală care nu implică opinia Executivului.Sursa

  Nu face experimente cu bateriile auto: schimbă-le la timp și alege mereu calitatea!
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment