Miniștrii PNL care ar putea rămâne fără funcții

SocialNews

Raluca Turcan sau Alina Gorghiu ar trebui să renunțe la funcția de ministru ca să poată candida la primărie sau la președinția unui Consiliu Județean. Asta spune o decizie PNL care îi obligă pe președinții de filiale să intre în cursa pentru aceste posturi.

Și alți parlamentari ar fi în aceeași situație, totuși pentru unii s-ar putea face concesii.

Mulți dintre acești președinți de filiale care, conform acestei decizii, ar trebui să meargă către funcția de primar să de președinte de CJ ocupă deja funcții.

De exemplu, printre europarlamentari ar fi Gheorghe Falcă de la Arad, Daniel Buda de la Cluj sau Dan Motreanu de la Giurgiu, care ar trebui să candideze de președinte de Consiliu Județean sau de primar, deși nu doresc acest lucru,  spun surse politice.

Atât Daniel Buda cât și Dan Motreanu ar vrea să candideze pentru încă un mandat de europarlamentar. Urmează să vedem dacă pentru cei doi se vot face concesii.

Miniștrii PNL care nu vor funcții în administrația locală

Printre minștri, vizată ar fi Alina Gorghiu care ocupă fotoliul de la Ministerul Justiției și, din informațiile noastre, ar viza un post de europarlamentar, nicidecum o funcție în administrația locală.

Raluca Turcan sau Mircea Fechet – ministrul Culturii, respectiv ministrul Mediului – ar trebui să renunțe la funcțiile pe care le au în Executiv pentru a se îndrepta către administrația locală.

Pe de altă parte, un caz care nu ar fi afectat de această decizie este cel al lui Ilie Bolojan, actual președinte al CJ Bihor, care în continuare vrea să ocupe această funcție.

Și Sebastian Burduja este printre norocoși pentru că deja a anunțat că vrea să candideze pentru primăria Capitalei din partea PNL.

Citește și: Soluția lui Vasile Blaga pentru PNL: greii liberali care vor fi obligați să candideze

 Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate