Misterul morții milionarului român Dan Petrescu. Concluziile investigației indică o eroare umană

SocialNews

Autoritățile italiene nu au găsit dovezi concludente care să indice că accidentul aviatic în care și-a pierdut viața milionarul român Dan Petrescu s-ar fi produs în urma unor probleme tehnice, a transmis luni seară Antena 3 CNN.

Conform sursei citate, concluziile acestui caz, neoficiale, sunt că „avionul s-a prăbușit din cauza unei erori umane”, acest aspect fiind semnalat de procurorii italieni împreună cu Agenția Internațională pentru Siguranța Zborurilor.

„Nu s-a găsit nicio defecțiune tehnică, după toate expertizele”, a mai transmis Antena 3. „S-a făcut expertiza motorului și a manșei și se pare că s-ar fi blocat manșa, însă concluziile spun că deși a existat această problemă tehnică, un pilot cu experiență ar fi gestionat-o astfel încât să redreseze avionul, adică nu era atât de gravă încât să ducă la prăbușire”.

După oficializarea concluziilor vor începe procesele civile pentru averea milionarului.

Soția și copilul, pasageri în avion

În vârstă de 68 de ani la momentul decesului, Dan Petrescu și-a pierdut viața în octombrie 2021, lângă Milano, alături de soția acestuia și de fiul lor. Soţia sa era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

Avionul era pilotat chiar de milionarul român, proprietarul aparatului de zbor. Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, la începutul după-amiezii, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. „Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit”, potrivit unui martor.

Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim 9 pasageri.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate