Nicolae Ciucă i-a cerut Maiei Sandu ca Mitropolia Basarabiei să primească o clădire istorică din centrul Chișinăului

SocialNews

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a avut miercuri o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul acestei întâlniri, Nicolae Ciucă i-a cerut Maiei Sandu transmiterea către Mitropolia Basarabiei a clădirii fostului seminar teologic din Chișinău. Seminarul a fost naţionalizat de regimul sovietic.

,,În dialogul nostru, am reiterat solicitarea referitoare la transmiterea către Mitropolia Basarabiei a clădirii fostului seminar teologic din Chișinău. Pentru mine, Mitropolia Basarabiei este un proiect de suflet, dar și un proiect strategic pe care voi continua să îl sprijin. Prezența Bisericii Ortodoxe Române în Republica Moldova, prin Mitropolia Basarabiei, înseamnă România și Europa peste Prut. Toți românii creștini ortodocși din jurul României trebuie să aibă acces nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă după întâlnire.

La începutul acestui an, pe vremea când Nicolae Ciucă era încă premier, acesta a făcut o vizită la Patriarhia Română, însoțit de președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu.

În acel context, Patriarhul Daniel a solicitat tratament egal pentru Mitropolia Basarabiei. De asemenea, a solicitat atribuirea compensatorie a unui imobil în schimbul fostului sediu al Mitropoliei Basarabiei, care a fost demolat de către sovietici în perioada comunistă, iar pe locul acestuia a fost edificată clădirea actuală a Guvernului Republicii Moldova.Sursa

  Volkswagen oferă discounturi temporare în China
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment