Noi detalii despre varianta Covid-19 Lambda: se răspândește rapid în America Latină

SocialNews

Cea mai recentă variantă evidențiată de Organizația Mondială a Sănătății, numită Lambda, a fost găsită acum în cel puțin 27 de țări diferite. Potrivit Euronews, după ce virusul a apărut pentru prima dată în Peru în august anul trecut și a provocat un număr tot mai mare de cazuri în aceste țări, acesta a fost deosebit de răspândit în toată America de Sud.

 Nu a fost enumerată ca o „variantă de îngrijorare” de Organizația Mondială a Sănătății, ci o „variantă de interes”, ceea ce înseamnă că a fost determinat să provoace transmiterea sau a fost detectat în mai multe țări.

Potrivit Organizației Pan Americane a Sănătății (OPS), Lambda a reprezentat aproape 82% din cazurile de coronavirus raportate în mai și iunie. Jairo Mendez, consilier regional pentru boli virale emergente al Organizației Pan-Americane a Sănătății, a declarat la 30 iunie că a fost găsit în opt țări din America Latină și Caraibe, „dar sporadic în majoritatea țărilor”.

Deși este în mod clar tulpina dominantă din Peru, aceasta reprezintă mai mult de 31% din eșantioane în mai și iunie în Chile. Mendes a spus că încă nu există dovezi clare că virusul este mai răspândit.

„Este posibil ca capacitatea de transmisie să crească. Acesta este un fenomen care nu este bine studiat și documentat și nu putem face o comparație între alte variante, cum ar fi Gamma și Delta. Insistăm ca epidemiologia virusului și creșterea numărului de cazuri să răspundă la mai mulți factori. Din acest motiv, insistăm asupra faptului că eforturile de a controla epidemia sunt de a controla și reduce transmisia”

, a spus el.

Departamentul de Sănătate Publică al Regatului Unit a raportat recent că unele cazuri de Lambda au fost detectate în țară și a recunoscut că „poate crește infectivitatea sau poate crește rezistența la anticorpi neutralizanți”.

Cu toate acestea, el a spus că este nevoie de mai multe cercetări. Un studiu publicat pe 3 iulie de către Școala de Medicină Grossman a Universității din New York, care nu a fost evaluat de colegi, arată că vaccinul este efectiv împotriva variantei Lambda.

Apariția acestei variante a apărut în lupta Europei cu varianta Delta, care a fost descoperită inițial în India, iar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că această variantă va domina până în august.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate