Numărul cazurilor de COVID-19 în țările care găzduiesc EURO 2020 a crescut

Laura

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt îngrijorați față de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în țarile care găzduiesc EURO 2020. Aceștia amintesc faptul că, evenimentele unde se reunesc multe persoane, pot deveni evenimente de „supercontagiere”, relatează agenția EFE.

Nu este vorba doar despre partidele în sine, ci și despre evenimentele conexe” competiției EURO 2020, a atras atenția persoana care este responsabilă pentru urgențe a OMS-Europa, Catherine Smallwood, adaugând că același lucru este valabil și în cazul altor evenimente cu participare numeroasă (concerte, etc.).

De asemenea, reprezentanții OMS au avertizat asupra faptului că, Europa riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se mențin măsurile de precauție. În Europa, pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou!

Horst Seehofer, ministrul german de interne, a calificat drept „absolut iresponsabilă” decizia UEFA de a permite prezența a zeci de mii de suporteri pe stadionul Wembley din Londra la meciurile EURO 2020. Cu atât mai mult cu cât, în Marea Britanie, se înregistrează o creștere a infectărilor, varianta Delta fiind predominantă.

De asemenea, ministrul german de interne a mai făcut și următoarea afirmație plină de realitate, „încă o dată aspectul comercial” primează în fața protejării sănătății populației.

Sursa – www.stiripesurse.ro

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate