O aspirină pe zi, ne poate proteja de infecția cu COVID-19 și de formele grave ale bolii!

SocialNews

Potrivit unui studiu realizat recent, o aspirină pe zi ar putea ține infecția cu noul coronavirus la distanță.

Se pare că aspirina, un medicament banal și ieftin, ne poate ajuta nu doar să reducem riscul de apariție a bolilor de inimă sau să combatem durerile, ci și să ținem la distanță coronavirusul.

Cercetătorii au comparat rata de infecție și de vindecare pentru mai mult de 10.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus între lunile februarie și iunie 2020. Astfel, aceștia au stabilit că persoanele care au luat o pastilă de aspirină pe zi au prezentat un risc cu 29 la sută mai mic de a se infecta, potrivit publicației Daily Mail.

Autorii studiului cred că acest lucru este posibil datorită proprietăților antivirale ale aspirinei, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Concluziile acestui studiu, care a fost condus de cercetătorii israelieni de la Leumit Health Services, Bar-Ilan University și Barzilai Medical Center, au fost publicate luna trecută, în The FEBS Journal.

Această observație privind efectele benefice ale aspirinei în fața infecției cu noul coronavirus este preliminară, dar pare foarte promițătoare.”, a subliniat liderul studiului, profesorul Eli Magen de la Barzilai Medical Center.

Același studiu a arătat, de asemenea, că persoanele care au luat aspirină au prezentat un risc mai mic de a dezvolta simptome grave ale infecției cu noul coronavirus.

Sursa – www.digi-world.tv
Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

TAGGED: ,
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate