OMS este împotriva vaccinării obligatorii!

Laura

Organizaţia Mondială a Sănătăţi (OMS) a anunțat faptul că, nu susţine obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în nicio ţară. Este adevărat însă că OMS apără importanţa imunizării, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizației, ca răspuns la faptul că mai multe ţări iau în considerare obligativitatea vaccinării, relatează EFE.

În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie’‘, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, „este necesar să explicăm populaţiei generale cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”, a spus ea, adăugând că vaccinurile sunt doar „unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziţie” pentru a combate pandemia de COVID-19.

Experţii OMS au subliniat de nenumărate ori, pe tot parcursul acestui an, că vaccinurile nu sunt suficiente în lupta împotriva coronavirusului şi că acestea trebuie combinate cu alte măsuri sanitare. Este vorba despre cele care au fost deja larg răspândite anul trecut pentru a reduce numărul de persoane contagiate.

Este vorba despre utilizarea măştilor până la spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea locuinţelor, distanţarea fizică şi evitarea locurilor aglomerate.

Până în prezent, datele statistice susțin faptul că, aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în întreaga lume. În ţări precum Spania, Franţa, Canada, Marea Britanie sau Germania, procentul de persoane complet vaccinate este de aproximativ 60 % (faţă de 50 % în SUA). îngrijorător este faptul că în multe ţări cu venituri mici, rata de vaccinare este abia de 1 %.


                                                                                       Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                                              Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate