Orașul Rovinj din Croația!

SocialNews

Orașul Rovinj din Croația, este o destinați aproape perfectă pentru o vacanță de vis! Case colorate foarte frumoase și vechi, străduțe pietruite, atracții turistice istorice și plaje foarte cochete!

Situat în nordul Mării Adriatice, Rovinj este un port pescăresc activ astăzi. Acest port asigură legături cu insule superbe precum Crveni Otok și Katarina. Este nevoie doar de două ore pentru ca turiștii de aici să poat ă ajunge în centrul orașului Veneția.

Rovinj păstrează aproape intacte toate capodoperele arhitecturale clădite de venețieni. Una dintre limbile oficiale ale orașului este limba italiană. Din ce în ce mai mulți turiști români, aleg să își petreacă aici concediile și calătoresc mai ales cu mașina personală.

Este vorba despre o distanță de doar 1260 de km, adică doar 15 ore de condus!!

Ce puteți vizita în orașul Rovinj?

Puteți începe cu Orașul Vechi. Acesta este situat pe o peninsulă în formă de…ou. Aceasta se întinde de-a lungul unei fâșii care are o lungime de 2 km. Aici o să găsiți Catedrala Sf. Euphemia, construită în stil baroc, de o frumusețe incredibilă. În această catedrală se găsește mormântul martirei creștine, al carei nume îl poartă.

Clopotnița bisericii este foarte interesantă. Se spune că aceasta a folosit drept model clopotniței bazilicii Sf. Marcu din Veneția.

Arcul Balbi este un monument care datează din anul 1679 și se remarcă prin două sculpturi interesnate. Acestea reprezintă un cap turc și un cap de venețian.

În apropiere o să decoperiți Strada Grisia, care este cea mai renumită stradă a orașului, unde se inșiruie foarte multe galerii de artă. Această stradă mai este denumită și strada artiștilor sau Montmartre-ul din Rovinj.

Piața Orașului Vechi – Trg Marsala Tita este una dintre cele mai frumoase piețe din Croația. Case baroce, un turn cu ceas și o fântână veche. Casa Batana este un muzeu găzduit într-o clădire care datează din secolul XVII.

Cele 14 insule verzi ale arhipelagului Rovinj sunt cele mai frumoase locuri pentru plimbările de după-amiază. Cele mai renumite sunt insulele Sveta Katarina și Crveni Otok Porec.

 Peste tot în orașul Rovinj veți găsi restaurante mici cu mâncăruri tradiționale delicoase, mai ales italienești : pizza, fructe de mare și paste. Restul locurilor frumoase, vă lasăm pe dumneavoastră să le decoperiți!! Vacanță frumoasă!!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate