Oudh si parfumurile Emiratenote

Evans

Agarwood provine dintr-un copac tropical, Aquilaria, care isi are originea in regiunea Assam din India si de acolo s-a raspandit in Asia de Sud-Est. Daca lemnul acestui copac este infectat cu un anumit mucegai ,acesta va reactiona pentru a produce o rasina pretioasa, intunecata, aromata, care este aroma componentei lemnului de agar si este folosit ca si ingredient de baza pentru parfumurile arabesti.

Lemnul de agar este foarte apreciat de parfumerii din intreaga lume pentru parfumul sau dulce, lemnos, aromat si complex. Se foloseste sub forma de ulei de lemn de agar numita Dehn al oud sau rasina , numita mubakhar oud. Uleiul de lemn de agar este extras fie prin distilarea lemnului de agar, fie prin topirea rasinii si amestecarea ei cu alcool ethilic. Poate fi aplicat direct pe piele sau adaugat la parfumuri, de obicei ca o nota de baza.

Datorita raritatii, cererii mari si dificultatii de obtinere, uleiul de lemn de agar este cel mai scump ulei din lume. Valoarea lui depaseste cu mult valoarea aurului. Este cunoscut si sub denumirea de „aur lichid”.

 

Emiratenote.ro este o companie stabilita pe piata din Romania, care comercializeaza o gama larga de parfumuri arabe, originale din Dubai pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Emiratenote are misiunea de a  va oferii produse prestigioase de inalta calitate cu arome unice si care respecta consumatorii si cerintele acestora. Emiratenote subliniaza pasiunea pentru perfectiune, consecventa si angajamentul fata de valorile si obiectivele propuse. Emiratenote este activa in prezent prin intermediul site-ului www.emiratenote.ro

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate