Panică globală: mai multe fabrici din China se închid și opresc livrările

SocialNews

Pe măsură ce autoritățile își intensificau eforturile pentru a ține sub control focarul de coronavirus, mai multe companii și-au suspendat operațiunile în Zhejiang, unul dintre cele mai mari și mai dinamice centre de producție din China.

Reuters a scris că rezultatul a fost o încetare a producției de bunuri, de la baterii și îmbrăcăminte până la textile și materiale plastice.

Zeci de mii de persoane au fost puse în carantină, unele zboruri locale au fost suspendate, iar oficialii din domeniul sănătății au avertizat că epidemia din Ningbo, Shaoxing și Hangzhou se răspândește într-un ritm „relativ rapid”.

Anul trecut, aceste trei orașe au reprezentat mai mult de 50% din economia totală a Zhejiang. Multe mărfuri produse în Zhejiang sunt folosite pentru export. Provincia Zhejiang reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul Chinei.

În zonă există peste 350 de companii industriale. Districtul Zhenhai are un port și este locația fabricilor investite de peste 700 de companii străine precum LG Electronics și Toshiba.

Financial Times a subliniat că Ningbo este unul dintre cele mai mari porturi din China, ceea ce a provocat noi blocaje în lanțul global de aprovizionare. Xia Yanhong, care deține o fabrică de textile în Shaoxing, a spus că una dintre fabricile ei a fost forțată să se închidă, iar celelalte trei erau sub control strict. Clienții lor sunt în principal din Europa.

China a înregistrat, de asemenea, primul său caz de infecție cu omicron, adăugând presiunea asupra oficialilor. Potrivit unui raport Reuters, producția din noiembrie a fabricilor chineze a fost mai mare decât se aștepta, susținută de producția puternică de energie și de încetinirea costurilor materiilor prime.

După o revenire puternică de după pandemia de anul trecut, economia chineză își pierde avânt, însă, din cauza scăderii imobiliarelor și a restricțiilor legate de COVID-19, care au afectat grav cheltuielile consumatorilor, economia chineză se confruntă cu multiple provocări în noul an. În ciuda redresării activității industriale în noiembrie, noul focar de coronavirus a adus noi probleme strategiei țării.

Sursa : Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate