Pantofi pentru baieti: secolele al XIX-lea si al XX-lea

SocialNews

Incaltamintea dedicata copiilor, din cate ne putem da seama, este un fenomen relativ modern. Desigur, majoritatea copiilor din epoca antica si medievala mergeau in mod obisnuit desculti. Primii pantofi pentru copii pe care ii remarcam sunt pantofii cu curea.

Pana in acest moment, pantoful cu curea nu a fost vazut ca un stil specific pentru copil, dar acest lucru a inceput sa se schimbe in secolul al XIX-lea. Pantofii pentru baieti s-au schimbat semnificativ la mijlocul secolului al XIX-lea. La mijlocul secolului, cizmele mult mai grele si pantofii inalti erau mai in voga, chiar si cu haine formale sau de petrecere.

Baietii britanici nu purtau de obicei adidasi in anii 1930 , ci aveau „plymsols” pentru sala, dar pentru scoala si joaca purtau sandale. Pentru o vreme, adidasii din America s-au numit Keds. Acesti pantofi sport au devenit  la moda, fiind comercializati astazi de Nike, Rebook si Adidas.

Materialul din care erau creati pantofii

Materialul traditional pentru pantofi este pielea. Au fost folosite diferite tipuri de piele. Flexibilitatea si durabilitatea pielii au facut-o  materialul ideal pentru incaltaminte, mai ales pentru partea superioara a pantofilor. Pentru talpi s-au folosit materiale precum pluta si cauciucul. In secolul al XX-lea a aparut un nou tip de pantof casual, adidasii realizati cu  talpi din cauciuc.

Stiluri de pantofi

Observam o gama destul de variata de stiluri de pantofi de-a lungul timpului.  Baiatul modern prefera pantofii comozi. Adidasii au fost la inceput pentru baieti. Acest lucru a inceput sa se schimbe in anii 1960, iar in anii 70 adidasii devenisera un stil major de pantofi si culmea modei.  Mocasinii au devenit si ei populari, dar mai mult pentru adolescenti decat pentru copii. Multi baieti din anii 1990 au purtat din ce in ce mai mult pantofi din piele de inalta calitate

  Tipuri de baterii, cum sa-ti alegi acumulatorul potrivit si cum se poate reconditiona

Va multumim pentru atentia acordata si va invitam in magazinul nostru online littleshoes.ro pentru a descoperii o gama variata de pantofi din piele pentru copii.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment