Parfumul in Orientul Mijlociu

Evans

 

Parfumul in Orientul Mijlociu este adanc inradacinata in societate, in practicile si obiceiurile cotidiene. Ca mod de exprimare, starneste conversatii atat intre femei, cat si intre barbate.

La rasarit, explorarea noastra incepe pe versantii Jebel Akhdar, o regiune a Omanului. Pe acest masiv muntos, trandafirii si parfumul lor cresc din abundenta. Aici, iti poti personaliza parfumul cu ulei de trandafir, mosc sau chihlimbar. Compuneti, asamblati si testati pentru a lasa in urma o trezire unica. La iesirea din piata, in timp ce femeile merg la hamam, barbatii isi imbraca o tinuta traditionala. Acesta are un mic pompon pe gat, special conceput pentru a fi parfumat!

In Orientul Mijlociu inca veti gasi un soi de trandafir, a carui apa parfumeaza sorbeturile, loukoum-urile si alte produse de patiserie foarte populare. Pentru a insoti aceasta nota dulce puteti sa savurati o cafea amestecata cu chihlimbar! Tot ce trebuie sa faci acum este sa aprinzi arzatorul de parfum de langa tine si sa te lasi linistit de mirosul linistitor al fumului.

Daca parfumul este un element capital al culturii orientale este pentru ca aceste pamanturi sunt foarte favorabile cultivarii diferitelor plante si legume parfumate. Fertilitatea acestor pamanturi a fost laudata de poetii Hafiz si Saadi care au cantat trandafirul , cel mai pretuit parfum din lumea araba. Poetul latin Propertius a vorbit despre o „ Arabia cu o mie de parfumuri ”.

De asemenea, gasim in Orient o multitudine de ierburi precum coriandru, salvie si menta. Inca din antichitate, civilizatiile arabe foloseau aceste plante pentru proprietatile lor vindecatoare. Chiar si astazi, Orientul Mijlociu inca parfumeaza intreaga lume cu o atmosfera lemnoasa si condimentata. Exista o multitudine de arome specifice acestor regiuni, dar numitorii comuni ai acestor parfumuri sunt senzualitatea si puterea, datorita in special chihlimbarului si moscului .

Multe domenii au fost influentate de descoperirile civilizatiei arabe. Pe masura ce Imperiul Roman s-a prabusit, Orientul s-a emancipat si a dezvoltat o mare cultura stiintifica. Tehnicile de fabricare a parfumurilor pe care le cunoastem astazi se datoreaza in special inventiilor din Est. In secolul al V-lea, chimistul si fiul farmacistului Jabir Ibn Hayyan a creat alambicul, din arabul al imbiq , care inseamna vaza. O inventie care va imbunatati considerabil tehnicile de distilare pentru a raspandi aceste noi cunostinte in toata Europa.

Emiratenote.ro va pune la dispozitie aceste parfumuri originale din Dubai , pentru a va rasfata cu cele mai luxuase parfumuri care pot fi gasite in Orientul Mijlociu .

Emiratenote.ro doar pentru gusturile fine !

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate