Pentagonul afirmă că Statele Unite ale Americii își reduc apărarea antiaeriană în Orientul Mijlociu!

SocialNews

Lloyd Austin, Secretarul Aparării SUA

“a ordonat să retragă în această vară din regiune, anumite forțe și capacități, în principal echipamente de apărare antiaeriană”.

Aceasta precizare a fost făcută de către Jessica McNulty, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

Tot ea a precizat faptul că , unele din aceste echipamente vor fi returnate în Statele Unite pentru întreținere și reparații devenite foarte necesare. Altele vor fi amplasate în alte regiuni.

Este interesant faptul că, purtătoarea de cuvânt nu a precizat dacă aceste echipamente vor fi transferate în regiunea indo-pacifică. Aceasta este regiunea unde Pentagonul dorește să își concentreze eforturile, față de ascensiunea Chinei.

“Nu vom oferi detalii”

a afirmat aceasta.

Potrivit publicației Wall Street Journal, încă de la începutul lunii iunie Pentagonul a început să retragă opt baterii antirachetă din Irak, Kuweit, Iordania și Arabia Saudită. Retragerea acestor rachete înseamnă plecarea a mii de soldați din regiune.

Statele Unite ale Americii își retrag forțele din Afganistan și și-au redus la 2500 efectivele militare din Irak anul trecut.

Jessica Nulty a mai precizat că SUA

“își menține flexibilitatea de a returna rapid forțe în Orientul Mijlociu, dacă acest lucru este necesar”.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate