Peru se confruntă cu primul său Covid, varianta Omicron

johnson-johnson-pfizer-varianta-Omicron-vaccin-1280x720.jpg

Agence France-Presse a subliniat că Peru este țara cu cea mai mare rată de deces din lume din cauza COVID-19, țara a anunțat duminică că primele patru cazuri de variante Omicron au avut loc pe teritoriul său, pe măsură ce pandemia a recidivat.

“Din păcate, avem deja patru cazuri confirmate de Omicron în Peru”, a declarat presei ministrul sănătăţii, Hernando Cevallos.

Printre acestea se numără o femeie și un băiețel de nouă ani. Autoritățile au spus că naționalitatea femeii nu a fost specificată și că este din Africa de Sud.

Ministrul a convocat o reuniune de urgență a experților pentru a discuta despre oportunitatea unor restricții suplimentare privind COVID-19.

Pe de altă parte, el a îndemnat oamenii să meargă la centrele de vaccinare pentru a preveni „al treilea val de focare și să ne provoace aceleași pagube ca înainte”.

În Peru, pentru a intra în magazine, a lucra în interior și a folosi transportul public necesită un permis de sănătate care să dovedească că ați primit cel puțin două doze de vaccin COVID-19.

Numărul de poluanți din această țară din America Latină s-a dublat recent la peste 1.500 pe zi, cu peste 50 de decese pe zi.

Guvernul a interzis reuniunile de familie și petrecerile de Crăciun și Anul Nou și a intensificat campaniile de vaccinare.

Aproximativ 73% din populația peruană a primit două doze de vaccin.

Potrivit datelor oficiale ale AFP, Peru are o populație de 33 de milioane de locuitori și este țara cu cea mai mare rată a mortalității în pandemie din lume, cu 6122 de decese la un milion de locuitori.

Potrivit Agerpres, țara a raportat peste 2 milioane de cazuri de COVID-19, inclusiv peste 201.000 de decese.

  Colinde și hituri internaționale interpretate de Orchestra Filarmonicii din Sibiu la concertul de Crăciun

Sursa: Stiri pe Surse

Recomandari:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *