Pfizer și BioNTech dezvoltă o doză de rapel pentru varianta Delta!

SocialNews

Cele două companii farmaceutice, Pfizer și BioNTech au anunțat că dezvoltă o doză de rapel Covid-19 care vizează varianta Delta, extrem de transmisibilă. Aceasta variantă este deja forma dominantă a bolii în Statele Unite, anunță CNBC, potrivit Mediafax.

Companiile au spus că au decis să fie vigilenți si să dezvolte o versiune actualizată a vaccinului, deși cred că o a treia doză din vaccinul lor actual are potențialul de a păstra
cele mai înalte niveluri” de protecție împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent.

După cum se vede în dovezile oferite de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului a scăzut la șase luni după vaccinare, în același timp în care varianta Delta devine varianta dominantă din țară”, au spus reprezentanții celor două companii într-un comunicat scris.

De aceea am spus și continuăm să credem că, pe baza totalității datelor pe care le avem până în prezent, este posibil ca o a treia doză să fie necesară în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă.

Studiile clinice ar putea începe încă din luna august a acestui an, precizează oficialitățile din SUA.

OMS estimează ca varianta Delta este cu aproximativ 55% mai transmisibilă decât varianta Alfa, care a dominat cândva SUA. În timp ce dovezile actuale arată că vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva variantei Delta, el nu protejează la fel de bine împotriva bolilor ușoare și nici împotriva răspândirii bolii de la unii la alții, spun oamenii de știință.

Interesant este faptul că, oficialii israelieni au raportat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infecțiilor, dar au precizat că a rămas extrem de eficient
în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Sursa – www.stiripesurse.ro
Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate