Piotr Zielinski (Napoli), cel mai bun jucător polonez din 2023

SocialNews

Mijlocaşul Piotr Zielinski, de la Napoli, a fost ales cel mai bun fotbalist polonez al anului 2023 cu prilejul unei gale desfăşurate luni la Varşovia, transmite Xinhua, potrivit Agerpres.

Zielinsk, 23 ani, a avut un rol important în cursa lui Napoli către titlul din Italia, contribuind cu trei goluri şi opt pase decisive în 37 de meciuri din Serie A. El a pus capăt seriei atacantului Robert Lewandowski, laureatul ultimelor patru ediţii ale galei.

În absenţa jucătorului de la gală, tatăl său, Boguslaw Zielisnki, a ridicat premiul: ”Ca tată aş vrea să spun că sunt cu adevărat mândru. Cred că va fi o motivaţie suplimentară pentru Piotr de a juca şi mai bine. Anul 2024 va fi dificil, dar prevăd că naţionala Poloniei se va califica la EURO 2024”.

Zielinski va părăsi Napoli la vară, când îi expiră contractul, şi se află în negocieri avansate cu Inter Milano pentru un transfer ca jucător liber.

Cea mai bună jucătoare poloneză a fost aleasă Ewa Pajor, de la VfL Wolfsburg, iar Rakow Czestochowa, campioana Poloniei, la care joacă fundaşul român Bogdan Racoviţan (Deian Sorescu s-a transferat între timp la Gaziantep, n. red.), a fost distinsă cu premiul pe pentru cea mai bună echipă poloneză a anului.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate