Piratii din Golful Guineei: O analiza a costurilor pentru statele de coasta

SocialNews

Grupurile de pirati concentrate in Delta Nigerului castiga probabil 5 milioane de dolari din venituri directe pe an prin furt si luare de ostatici. Majoritatea acestor venituri de aproape 4 milioane de dolari pe an sunt furate si extorcate de la entitati non-africane care cauta eliberarea ostaticilor non-africani.

Aceste costuri directe scazute pentru natiunile africane au creat in randul unora perceptia ca pirateria din Golful Guineei si jaful armat sunt probleme mai mari pentru companiile maritime internationale si navigatorii straini decat pentru natiunile africane. Conform acestui punct de vedere, aceste crime se intampla in Africa, dar de obicei nu se intampla in Africa. Apele din Golful Guineei sunt scene ale crimei, dar natiunile din Golful Guineei nu sunt victimele principale. Implicatia este ca cei care platesc rascumparari si sufera pierderi financiare directe au cel mai mult in joc.

Acest raport arata ca aceasta perspectiva este gresita. Natiunile din Golful Guineei se confrunta cu costuri directe, indirecte si de oportunitate semnificative legate de prezenta pirateriei si a jafului armat. Aceste costuri apar la o scara de mii de ori mai mare decat cea platita piratilor in rascumparari in fiecare an.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate