Planul ambițios de investiții în infrastructură dorit de președintele Biden a fost aprobat de Senatul american!

SocialNews

AFP și DPA transmit faptul că, Senatul american a aprobat marţi planul ambiţios de investiţii în infrastructură dorit de Casa Albă. Acest plan este în valoare de 1200 de miliarde de dolari și oferă un real succes preşedintelui democrat Joe Biden. Acesta, va trebui însă să aştepte votul din camera inferioară a Congresului pentru a-şi clama
victoria finală

Proiectul ”istoric”, aşa cum l-a numit preşedinţia SUA, a fost adoptat de Senat cu 69 de voturi pentru şi 30 de voturi împotrivă, cu sprijinul a circa zece congresmeni republicani,
fapt rar într-un Congres american ultradivizat politic.

Potrivit agenției Agerpres.ro, textul urmează să fie supus votului în Camera Reprezentanţilor. Aici, viitorul său este însă mai incert ţinând cont de divergenţele dintre radicali şi moderaţii din interiorul majorităţii democrate.

Surse oficiale susțin faptul că, negocierile se anunţă dure şi un vot final în Congres ar putea avea loc abia în toamnă.

Rezultat al unui rar compromis între democraţi şi unii republicani, planul de investiţii în infrastructură prevede 550 de miliarde de dolari drept noi cheltuieli federale în autostrăzi, poduri, transporturi, dar şi în internet de mare viteză şi măsuri contra schimbărilor climatice.

Senatorii americani se vor concentra acum pe examinarea celui mai consistent plan de cheltuieli sociale după anii ’30. Proiectul acesta este estimat la 3.500 de miliarde de dolari. Este vorba despre ”proiectul de lege cel mai consistent în favoarea muncitorilor, a persoanelor în vârstă, a bolnavilor şi a săracilor de la FDR (preşedintele Franklin Delano Roosevelt) şi New Deal-ul anilor 1930”, după cum precizează senatorului independent Bernie Sanders, preşedintele comisiei pentru buget din Senatul american.

Casa Albă a calificat acest program drept ”o investiţie care nu vine decât o dată în timpul unei generaţii”. Proiectul vizează redresarea unei economii în prezent ”injuste” susțin americanii!

                                                                                             Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                                                   Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate