Plugin-uri WordPress minunate care vă vor face site-ul prietenos pentru dispozitive mobile

Evans

Explozia tehnologiei din secolul 21 a inaugurat o eră în care telefonul mobil se ocupă de mai multe sarcini și deține nenumărate informații, imagini și documente.

Această mare revoluție a condus la o schimbare masivă de la dependența de desktop la utilizarea mobilă în accesarea datelor, cumpărăturile online și achiziționarea de servicii.

Potrivit Statista, peste jumătate din traficul web provine acum de pe dispozitive mobile, iar cifrele vor crește.

Acest lucru înseamnă că, dacă nu vă concentrați pe site-ul dvs. web – și în special pe îmbunătățirea experienței utilizatorului și adaptarea acestuia pentru dispozitive mobile – veți pierde afaceri.

Ai doar câteva secunde pentru a atrage atenția cuiva și a-l convinge să rămână pe site-ul tău. Dacă site-ul dvs. nu funcționează sau se încarcă lent, persoana respectivă nu se va întoarce.

Din fericire, procesul de optimizare a site-ului dvs. pentru dispozitive mobile nu este știință rachetă și îl puteți face singur cu ajutorul pluginurilor WordPress .

Aceste plugin-uri vă pot reformata site-ul web pentru a se potrivi oricărui ecran și pot spori performanța site -ului dvs. pe mobil, oferind vizitatorilor o experiență optimă de utilizare.

În această coloană, veți descoperi opt plugin-uri WordPress de top pe care să le încercați astăzi. Dar, mai întâi, este important să acoperim câteva elemente de bază de nivel înalt.

Ce este un plugin WordPress?

Pluginurile adaugă noi funcționalități platformei de bază WordPress și pot fi adăugate de aproape oricine.

Un plugin se mai numește și modul (sau extensie) și este definit ca o bucată de software care adaugă funcții suplimentare site-ului dvs.

WordPress este iubit de dezvoltatori și designeri pentru versatilitatea și puterea sa. Pluginurile sunt o altă parte importantă a fluxului de lucru. Și pentru că WordPress este open-source, există zeci de sute de mii de astfel de plugin-uri.

Din punct de vedere tehnic, acestea sunt scrise în limbajul de programare PHP (care stă la baza platformei WordPress) și sunt construite pentru a fi instalate ușor din panoul de administrare al site-ului tău WordPress.

În cele din urmă, utilizarea pluginurilor WordPress vă poate economisi timp și bani de dezvoltare.

Cum se instalează un plugin WordPress

În comunitatea WordPress, se spune că „pentru orice vrei să faci, există un plugin”.

Într-adevăr, pluginurile sunt ca aplicațiile mobile și vă pot ajuta să implementați chiar și cele mai nebune idei pe care le aveți în minte. Pentru a instala un plugin WordPress, trebuie să accesați panoul de administrare, secțiunea Plugin-uri și să selectați opțiunea Adăugare nou

 Utilizați funcția de căutare pentru a căuta pluginul dorit și faceți clic pe „Instalare acum” pentru a solicita procesul de instalare

Notă:  înainte de a instala (sau actualiza) un plugin, se recomandă să creați un punct de restaurare al site-ului dvs. . Acest lucru vă va permite să anulați această acțiune în câteva minute, în cazul în care tema sau funcționalitatea site-ului dvs. este întreruptă.

1. WPTouch

Un plugin WordPress pe care Google îl recomandă este un element obligatoriu pentru site-ul dvs. WPTouch este un astfel de plugin care face ca site-ul dvs. WordPress să se potrivească oricărui ecran.

Nu vă schimbă site-ul sau conținutul original WordPress, ci pur și simplu îl optimizează pentru diferite ecrane.

Creatorii WPTouch s-au asigurat că au încorporat recomandări Google pentru o experiență eficientă de utilizare mobilă cu următoarele caracteristici:

 • Schimbă automat site-ul dvs. WordPress într-o temă prietenoasă cu dispozitivele mobile atunci când un utilizator vă accesează site-ul cu un telefon mobil sau o tabletă.
 • Panoul de administrare vă permite să personalizați tema mobilă pentru a se potrivi mărcii dvs. și prezentării paginii preferate. Puteți schimba culorile, unele elemente și limba.
 • WPTouch este ușor și nu interferează cu performanța de viteză a site-ului dvs. WordPress.
 • Este ușor de configurat fără a modifica setările WordPress.

Să presupunem că aveți imagini, infografice și informații detaliate care ar putea să nu se potrivească bine cu un telefon mobil.

În acest caz, personalizarea WordPress de la WPTouch vă permite să le excludeți și să includeți alte pagini pentru versiunea mobilă. De asemenea, vă permite să controlați și să schimbați meniurile.

Versiunea gratuită vine cu o singură temă mobilă magnifică și opțiuni limitate de personalizare.

Versiunea premium are caracteristici suplimentare care includ:

 • Teme mai elegante pentru comerțul electronic și site-urile de afaceri.
 • Extensii pentru anunțuri grafice.
 • Secțiuni conexe de recomandare a postărilor.
 • Memorarea în cache mobilă.

2. JetPack

Dacă doriți să reduceți numărul de plugin-uri de pe site-ul dvs. web pentru a îmbunătăți viteza, atunci JetPack este un must-have.

Jetpack este un plugin WordPress all-in-one cu mai multe funcții care ajută la îmbunătățirea securității site-ului dvs. WordPress, la îmbunătățirea marketingului, vă oferă analize SEO, îmbunătăți performanța și oferă instrumente puternice de design.

Să o descompunem mai departe.

Funcția JetPack Caracteristici WordPress
Viteză și performanță – Imagini CDN pentru imagini și fișiere statice precum javascript și CSS.

– Imagini de încărcare leneră pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului cu timp de încărcare mai rapid pentru alt conținut.

– Găzduire video fără anunțuri, de mare viteză și nelimitat.

– Căutarea personalizată pe site este mai specifică și permite utilizatorilor să găsească conținut rapid.

Securitatea site-ului – Face backup automat pentru site-ul WordPress cu spațiu de stocare nelimitat.

– Vă puteți muta site-ul la o altă companie de găzduire fără a pierde conținut.

– Scanează pentru programe malware sau coduri și le remediază instantaneu.

– Actualizează automat fiecare plugin și minimizează implicarea ta.

Creștere și marketing – Statistici și analize eficiente ale site-ului WordPress pentru a vă afla publicul.

– Auto publică conținut pe rețelele sociale.

– Parteneriat cu Paypal și Stripe pentru tranzacții monetare.

– Găsiți reclame de înaltă calitate pe care să le adăugați pe site-ul dvs. pentru venituri.

Instrument de proiectare puternic – Personalizați-vă imediat site-ul cu instrumente pregătite care nu necesită codare. Acestea includ teme, butoane de abonare, postări asociate, formulare de contact, galerii și instrumente de prezentare de diapozitive.

Jetpack își actualizează software-ul lunar pentru a se asigura că funcțiile sale sunt compatibile cu alte plugin-uri WordPress.

JetPack are peste 5 milioane de descărcări, funcționează cu WP și PHP versiunea 5.6 și o versiune ulterioară și are peste 44 de limbi disponibile.

3. Smush

Un site web informativ și atractiv conține mai multe imagini captivante pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și pentru a crește rata de conversie. Din păcate, imaginile pot consuma spațiu și pot afecta viteza site-ului dvs. web.

Smush este un plugin de compresie și optimizare a imaginii premiat pentru WP.

Imaginile dvs. sunt comprimate spontan atunci când le încărcați la o dimensiune care să nu afecteze vizibil viteza paginii, fiind în același timp adaptabile pentru dispozitive mobile.

Chiar dacă site-ul dvs. a rulat, Smush va comprima până la 50 de imagini simultan, odată ce instalați și alegeți imaginile care trebuie redimensionate.

Alte caracteristici Smush includ:

 • Localizează și vă anunță despre imaginile care vă încetinesc site-ul.
 • Vă permite să setați lățimea și înălțimea maximă preferată a imaginii.
 • Optimizează imaginile care nu se află în biblioteca dvs. media.
 • Opțiune de glisare și plasare pentru anumite imagini pentru redimensionare.

Puteți face upgrade la Smush Pro, care oferă alte funcții unice.

4. Meniul WP Mobile

Unele telefoane mobile reprezintă o provocare, deoarece limitează ușurința de a naviga prin întregul site.

Barele laterale și meniurile pot lipsi un loc vizibil pe telefon, iar utilizatorii pot avea dificultăți să găsească următorul curs de acțiune.

WP Mobile Menu este pluginul perfect WordPress care adaugă cu tact un meniu mobil cu trei straturi tuturor site-urilor WordPress. Nu este necesară nicio codificare: doar instalați, activați și personalizați la standardul dvs.

Unele dintre caracteristicile remarcabile includ:

 • Branding text și logo.
 • Mai multe aspecte de afișare (de exemplu, glisați peste sau glisați afară).
 • Imagini de fundal pentru meniuri.
 • Stilul este personalizat.
 • Nivel de meniu cu trei adâncimi.

WP Mobile Menu are trei versiuni premium cu mai multe opțiuni de meniu pentru nevoile dvs. profesionale, de afaceri și de întreprindere.

5. AMP pentru WP

Vrei pagini mobile accelerate? Ei bine, AMP este pluginul WordPress pentru tine.

AMP for WP este un proiect Google care implementează principiile sale pentru a optimiza paginile site-ului WordPress pentru o mai bună vizibilitate și viteze pe mobil.

Realizează acest lucru prin formatarea paginilor site-ului dvs. și le face compatibile cu dispozitivele mobile, pentru a satisface toate tipurile de tablete și smartphone-uri.

Instalarea AMP pentru WP vă va îmbunătăți clasamentul pe Google, pe măsură ce îmbunătățiți experiența de navigare a vizitatorului. Iată multe altele pe care le au de oferit:

 

 • Editor AMP personalizat pentru ca postarea sau pagina dvs. să fie compatibilă cu AMP.
 • Trageți și plasați generatorul de pagini.
 • Asistență Google Analytics.
 • Suportă pluginuri SEO.
 • Temă de culoare nelimitată.

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate