Poliția a confiscat SUTE de litri de reactivi expirați folosiți de spitalele private și de stat!

Laura

Polițiștii români au confiscat cantități mari de reactivi, în urma perchezițiilor făcute joi în dosarul care vizează o firmă bănuită că ar fi vândut unor spitale de stat și private reactivi chimici despre care există suspiciunea că nu îndeplinesc condițiile de conformitate.

În urma perchezițiilor a fost identificată și sigilată o cantitate de aproximativ 80 de litri de reactivi medicali. De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 250 de litri de reactivi chimici care nu se mai aflau în termenul de valabilitate, precizează Poliția Capitalei.

Pentru toți reactivii medicali identificați s-au prelevat probe ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii calității și conformității”, au transmis polițiștii.

Aceștia au făcut joi 19 percheziții în București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

Se pare că, din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical. Firma respectivă nu avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Reactivii chimici vizați sunt utilizați în analize de laborator, atât în unități spitalicești de stat, cât și private. Există însă suspiciunea că nu indeplinesc condițiile de conformitate în ceea ce privește termenele de valabilitate și destinația.

Sursa – www.stiripesurse.ro

 

  Masaj Aroma Therapy. Indicații și tot ce trebuie să știi
Share this Article
Leave a comment