Poliția a găsit artificii în casa unui bărbat suficient pentru a arunca în aer un bloc întreg

SocialNews

În timpul a două percheziții, polițiștii clujeni au găsit 202 obiecte pirotehnice în locuința unui bărbat de 49 de ani, din Turda.

„La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj au desfăşurat două percheziţii în municipiul Turda, la locuinţa unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni la regimul materiilor explozive. În cadrul percheziţiilor desfăşurate au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 202 bucăţi de articole pirotehnice, deţinute fără drept”, se arată într-un comunicat transmis duminică de IPJ Cluj, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, evidența activității infracționale a început în data de 14 decembrie, când Poliția Serviciului Arme Explozive și Substanțe Periculoase Cluj a efectuat unele operațiuni de verificare în desfășurarea operațiunilor pirotehnice, în condițiile legii.

„Astfel, la acea dată, în baza activităţilor informativ-operative, aceştia au depistat în parcarea unei societăţi comerciale din municipiul Turda un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 şi F2. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării greutatea de aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate