PRĂJITURĂ GRECEASCĂ CU NUCĂ

SocialNews

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare:  min
  •  Timp de gatire:  min
  •  Gata in:  min

Sirop

  •  200 g zahăr
  •  200 ml apă
  •  2 batoane de scorțișoară
  •  50 ml coniac sau brandy

INGREDIENTE

 
  •  3 ouă
  •  150 ml ulei
  •  100 ml lapte
  •  250 g zahăr
  •  4 g scorțișoară măcinată
  •  0.5 g nucșoară dată pe răzătoarea cea mai mică
  •  1 bucată cuișoare măcinată
  •  150 g pesmet (preferabil de la pâine neagră)
  •  7 g praf de copt
  •  150 g nuci măcinate
  •  răzătura de la o jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

1. Se amestecă ouăle, uleiul, laptele, zahărul, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele.
2. Într-un castron separat se amestecă pesmetul, nucile (păstrăm o parte pentru decor), praful de copt și coaja de lămâie. Amestecul de ingrediente uscate se adaugă peste amestecul de ouă.
3. Într-o tavă de copt (aproximativ 30×20) se întinde aluatul uniform. Se coace timp de 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
4. În timp ce prăjitura se coace la cuptor, se face siropul. Toate ingredientele pentru sirop se amestecă într-o crăticioară și se aduc la fierbere. Apoi se oprește focul.
5. Prăjitura se lasă la răcit circa 30 de minute înainte de a fi secționată în romburi direct în tavă. Aceste tăieturi vor ajuta ca prăjitura să se însiropeze uniform.
6. Siropul se reîncălzește și se toarnă peste prăjitură.
7. Karidopita se lasă se se odihnească (ideal ar fi peste noapte) pentru ca prăjitura să absoarbă tot siropul.
8. Prăjitura se decorează cu nucă tocată și răzătură de lămâie.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate