Președintele Comisiei Europene prezice: variantele Omicron ar putea domina Europa la mijlocul lunii ianuarie

SocialNews

Președintele Comisiei Europene, Ursula Vonderlein, a avertizat miercuri în Parlamentul European că, până la jumătatea lunii ianuarie, noua variantă Omicron ar putea domina infecția cu coronavirus SARS-CoV-2 în Europa, solicitând creșterea ratelor de vaccinare. Potrivit rapoartelor AFP și Reuters, toți cetățenii UE.

Având în vedere că numărul de infectări cu Omicron se dublează acum la fiecare două sau trei zile, ‘oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie’, a declarat şefa Comisiei Europene în Parlamentul de la Strasbourg, vorbind despre o ‘evoluţie extrem de îngrijorătoare’.

‘Însă, în anul care s-a scurs, am lucrat din greu şi am realizat multe lucruri. De aceea, Europa este acum într-o poziţie mai bună pentru a combate virusul’, a adăugat ea, înaintea summitului UE care va începe joi la Bruxelles.

‘În primul rând, avem acum suficiente doze de vaccin pentru fiecare european’, a subliniat Ursula von der Leyen, reamintind că 66% din populaţia UE a primit două doze de vaccin şi că, în acest moment, doza a treia, administrată deja unui număr de 62 milioane de europeni, ‘este cea mai bună protecţie împotriva noii variante’.

‘Cel mai important acum este să creştem numărul de persoane vaccinate în Europa cât mai repede posibil’, pentru că ‘preţul pe care îl vom plăti dacă oamenii nu sunt vaccinaţi va continua să crească’, prin sărbători umbrite din nou de pandemie, şcoli şi activităţi care se închid, a mai spus şefa executivului UE.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate