Primul ministru gay vaccinat al Luxemburgului este grav bolnav: este infectat cu SARS-VOC-2

SocialNews

Potrivit Agence France-Presse, premierul gay din Luxemburg, Xavier Bettel, a declarat luni că va rămâne în spital „două-patru zile” din cauza simptomelor persistente ale coronavirusului și starea sa este „gravă, dar stabilă”.

Xavier Bettel, în vârstă de 48 de ani, se află în izolare de când a fost testat pozitiv la COVID-19 pe 27 iunie și a fost internat „ca măsură de precauție” pentru dificultăți de respirație duminică.

Potrivit unei declarații din biroul său, inițial a planificat să rămână în spital 24 de ore, dar se așteaptă ca șederea în spital să fie prelungită luni.

„Starea medicală prezentă a prim-ministrului este considerată gravă, dar stabilă. Astfel, personalul medical a decis că spitalizarea rămâne necesară pentru a putea continua monitorizarea, pentru o perioadă estimată între două şi patru zile”

, se menţionează în comunicatul citat.

Unul dintre colaboratorii săi a declarat pentru Agence France-Presse că Xavier Bettel „are dificultăți de respirație, dar nu a fost intubat”.

În declarație se preciza că ministrul finanțelor, Pierre Gramegna, a primit delegația autorității de semnare de la primul ministru pentru „a garanta pe deplin continuitatea activității”.

Cu toate acestea, sursa a spus că Xavier Bettel

„va continua să coordoneze activitățile guvernamentale și să îndeplinească îndatoririle de la distanță”.

Liderul Partidului Liberal a început o perioadă de carantină de zece zile pe 27 iunie, cu mai puțin de 48 de ore înainte de summitul european, unde s-a întâlnit cu alți lideri ai UE la Bruxelles. Apoi a dezvoltat simptome ușoare, cum ar fi febră și cefalee.

Autoritățile Marelui Ducat au declarat atunci că niciun alt participant nu a fost considerat caz de contact și că gesturile  barieră  au fost respectate.

Xavier Bettel a primit primul vaccin AstraZeneca pe 6 mai.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate