Procedeul de imprimare prin sublimare oferit de Huzo.ro

SocialNews

Imprimarea prin sublimare vs. transferul termic

Daca ati folosit vreodata un fier de calcat pentru a transfera un design pe tesatura, aveti deja experienta in transferul de caldura. In imprimarea prin transfer de caldura, hartia speciala pentru transferul de caldura adauga un nou strat de cerneala tesaturii sau altui material. Noua cerneala se aseaza deasupra materialului. Dezavantajul este ca design-ul se poate sterge usor.

In imprimarea prin sublimare, pe de alta parte, cerneala devine una cu tesatura. Ca rezultat, design-ul este mai neted si mai durabil.

Imprimarea prin sublimare vs Serigrafie

Serigrafia este o alta metoda obisnuita de imprimare. La fel ca imprimarea prin transfer termic, serigrafia aplica un strat de cerneala deasupra unei suprafete. Dupa cum stiti deja, imprimarea prin sublimare transfera cerneala in fibrele tesaturii ceea ce face procedeul mult mai avantajos decat celelalte procedee .

Cum functioneaza imprimarea prin sublimare?

Imprimantele de sublimare folosesc un tip special de colorant care este insolubil in apa, deci imprimantele standard cu jet de cerneala nu vor fi de folos. Imprimantele de sublimare sunt mai scumpe decat versiunile obisnuite, dar puteti gasi una potrivita pentru uz casnic online sau in unele magazine de articole de birou. Aceste imprimante vor necesita si cartuse de cerneala pentru sublimare.

Odata ce aveti o imprimanta si cerneala, veti avea nevoie si de o presa termica pentru a finaliza procesul de imprimare. Presele de transfer de caldura sunt disponibile in diferite dimensiuni online si la furnizorii de artizanat.Celalalt material cheie este hartia de sublimare.

Primul pas este sa creati designul pe care doriti sa-l imprimati. Puteti face acest lucru manual, pe Illustrator sau pe Photoshop. Odata ce sunteti multumit de designul dumneavoastra, il veti imprima folosind imprimanta de sublimare. Dupa care, veti avea nevoie de presa termica pentru a transfera designeul pe materialul textil.

Veti folosi presa de caldura pentru a aplica designul pe materialul textil. Caldura emanata de presa termica va deschide porii materialului tesaturii pentru a integra cerneala in material . Cerneala se inglobeaza in fibrele suprafetei.

Pentru a face o comanda  sau pentru a afla mai multe despre serviciile noastre, va invitam pe site-ul Huzo.ro.

 

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate