Profitul a crescut cu 37% în 2023

SocialNews

McDonald’s în plină expansiune: Profitul a crescut cu 37% în 2023

Lanţul american de fast food McDonald’s a obţinut anul trecut un profit net de aproape 8,469 miliarde de dolari, cu 37% mai mare comparativ cu 2022, a anunţat, luni, compania, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Compania americană a încasat în 2023 peste 25,493 miliarde euro, cu 10% mai mult ca în 2022.

Preşedintele şi director general al companiei, Chris Kempczinski, a subliniat, într-un comunicat, că McDonald’s continuă să aibă încredere în rezilienţa afacerii sale, în contextul provocărilor macro ce vor persista şi în 2024.

În trimestrul IV, căruia investitorii i-au acordat mai multă atenţie luni, la bursa din Wall Street, compania a obţinut un profit net de 2,039 miliarde dolari, cu 7% mai mult ca în perioada similară a anului precedent, în timp ce veniturile sale s-a majorat cu 8%, la 6,406 miliarde dolari.

Vânzările nete au crescut cu 8%, dar vânzările globale au avut un avans de 3,4% în ultimul trimestru, mai puţin decât se aşteptau investitorii de la Wall Street, pe măsură ce vânzările în Orientul Mijlociu au fost afectate de tensiunile geopolitice din regiune.

Cu o oră înainte de deschiderea bursei, acţiunile McDonald’s erau în scădere cu 1,02 %.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate