PSD sărbătorește noua lege a pensiilor cu o lovitură pentru partidele de dreapta

SocialNews

Adoptarea cu o largă majoritate a noii Legi a pensiilor reprezintă împlinirea unuia dintre cele mai importante obiective politice ale PSD, a transmis marți formațiunea social-democrată, într-un comunicat de presă.

„Adoptarea legii cu o largă majoritate parlamentară și validarea actului normativ de către experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale garantează atât sustenabilitatea pe termen lung a noului sistem de pensii, cât și stabilitatea politică privind aplicarea reformei, care anterior a fost blocată de guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021”, conform sursei citate.

PSD mai transmite că a realizat astfel „angajamentul său față de pensionari de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut determina înghețarea punctului de pensie până în 2070”. „Reamintim că acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus în PNRR cu mult cinism de USR, care continuă să se opună reformării sistemului de pensii și creșterii sustenabile a veniturilor pensionarilor. Pensionarii trebuie să știe că USR este singurul partid care a votat împotriva noii Legi a pensiilor”, conform comunicatului.

Social-democrații amintesc că în timpul fostei guvernări de dreapta, pensiile au fost înghețate.

„Din anul 2017, când PSD a deschis dezbaterea privind necesitatea reformării sistemului de pensii și până la intrarea noii legi în vigoare de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut de peste două ori, de la 917 lei la 2.031 lei. Cea mai mare parte a acestei creșteri s-a realizat cu PSD la guvernare. Singura perioadă în care pensiile au fost înghețate a fost în 2021, în timpul guvernării PNL-USR”, a transmis formațiunea.

  Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual



Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment