Rafila nu este de acord cu punctul de vedere al OMS cu privire la vaccinare: ‘Ca unică măsură, nu este suficientă’. Ce variantă va fi dezbătută în coaliției

SocialNews

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că există o opţiune tehnică pentru un certificat digital COVID la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

El a menționat că această opțiune va fi discutată în coaliție și se va lua o decizie politică. Rafila a spus că documentul ar trebui să intre în vigoare înainte de „amplificarea cazurilor”.

Într-un context în care în România a fost confirmat primul caz de infecție cu Omicron la o persoană care nu a călătorit în străinătate, ministrul Sănătății a precizat că măsurile adoptate vizează mai degrabă „încetinirea”, „întârzierea” răspândirii acestei variante.

El a amintit că, potrivit OMS, vaccinarea în sine nu a fost suficientă pentru a combate pandemia și că sunt necesare măsuri suplimentare pentru a încetini transmiterea SARS-CoV-2.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate