Raportul SUA privind traficul de persoane: Ce loc ocupă Republica Moldova

SocialNews

Republica Moldova își menține statutul TIER 2 în Raportul anual privind traficul de persoane (TIP) prezentat de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Republica Moldova este în concordanță cu alte țări, cum ar fi Germania, Italia, Danemarca, Norvegia, Israel etc. Cu un nivel mai mare decât România, Irlanda sau Azerbaidjan, Știri.md se referă la raportul ziarulnațional.md.

Potrivit concluziilor prezentate în raport, autoritățile Republicii Moldova au lucrat din greu pentru a atinge standardul suprem pentru combaterea traficului de persoane, a informat Stiri.md.

Raportul anual privind traficul de persoane elaborat de Statele Unite evaluează măsurile luate de 190 de țări, inclusiv Republica Moldova, pentru prevenirea și combaterea uneia dintre cele mai periculoase infracțiuni transfrontaliere (cunoscută și sub numele de sclavia modernă), care se reflectă în :

Unele cazuri deosebit de teribile iau diferite forme, cum ar fi exploatarea sexuală a femeilor și copiilor și vânzarea de organe și materiale legate de abuzul sexual asupra copiilor (pornografie infantilă).

Cu toate acestea, autoritățile SUA au recomandat agențiilor responsabile din Republica Moldova ca urmărirea penală și condamnarea traficanților să includă implicarea oficialilor în astfel de cazuri și luarea de măsuri de combatere a corupției în agențiile judiciare și de aplicare a legii, inclusiv măsuri de protejare a anchetatorilor și procurorilor din exterior influență și corupție internă pentru a se asigura că victimele traficului, inclusiv copiii, nu sunt pedepsite în mod necorespunzător pentru faptele ilegale pe care traficanții le obligă să le comită.

Agențiile de aplicare a legii sunt, de asemenea, îndemnate să identifice victimele traficului de persoane, în special copii, inclusiv verificarea indicatorilor de trafic a grupurilor vulnerabile și a cetățenilor care se întorc în Republica Moldova și să le ofere asistența necesară.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate