Redevine România grânarul Europei?

Laura

Jurnalistul Radu Tudor a făcut comentarii despre posibilitatea ca România să redevină grânarul Europei. Acesta a remarcat creșterea exporturilor de cereale românești în ultimul timp.

„Redevine România grânarul Europei? Zeci de tiruri încărcate cu grâu stau la coadă să descarce în Portul Agigea. Producătorii români par să fie pe profit anul acesta,
iar exportul ar putea genera efecte bune pentru economia românească. Grație privaților, care lucrează non-stop, plătind taxe și impozite”, a scris Radu Tudor pe Facebook.

Conform datelor Comisiei Europene, de la 1 iulie până în prezent, România a exportat în afara Uniunii Europene aproximativ 1 milion de tone de cereale.

Din această cantitate, orzul a reprezentat mai mult de jumătate: peste 537.000 de tone.În plus, România a mai exportat 430.000 de tone de grâu și circa 41.300 de tone de porumb.

Dacă luăm în calcul cifrele prezentate anterior, țara noastră este în acest moment cel mai mare exportator de cereale din UE, fiind urmată de Franța. Producția totală de cereale a României ar putea depăși anul acesta 34 de mi­lioane de tone, după cum arată estimările reprezentanților Clubului Fermierilor Români.

                                                                                          Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                                                 Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

TAGGED: , ,
Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate