Regizorul filmului “Moscova nu crede în lacrimi” a murit de COVID-19

Laura

Vladimir Menșov, regizorul filmului “Moscova nu crede în lacrimi”, film care a obținut în anul 1981 premiul Oscarul pentru cel mai bun film străin, a murit astăzi la vârsta de 81 de ani, au anunțat colegii săi de la Institutul de Cinematografie “Gherasimov” din Moscova (VGIK), potrivit AFP.

Vladimir Hotinenko, președintele departamentului de lungmetraj din cadrul VGIK a declarat: “Tocmai am aflat de moartea sa. Știam că suferă de COVID-19, dar de o formă ușoară; este absolut oribil și neașteptat” a adăugat acesta.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a menționat că moartea marelui regizor reprezintă “o pierdere imensă pentru cinematograful și cultura noastră”. De asemenea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat că președintele Vladimir Putin “a transmis cele mai sincere condoleanțe”, de asemenea.

Regizorul rus Vladimir Menșov, s-a născut în anul 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic. A fost foarte apreciat în țara sa pentru comedia “Dragoste și porumbei” realizată în anul 1984. Acesta a regizat 10 filme și a fost profesor de regie la VGIK.

 

Sursa – www.stiripesurse.ro

Sursa fotografiilor – www.telegraph.md și www.antena3.ro

 

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate