Reglări de forțe în Guvern. Marian Neacșu cere puteri sporite

SocialNews

Guvernul Nicolae Ciuca va discuta despre extinderea competentelor exercitate de secretariatul general al guvernului. Structura este condusa de Marian Neacsu de la Partidul Social Democrat si se recomanda ca executivul sa castige mai multa putere de decizie in domenii precum PNRR si legile care contesta CCR.

Propunerile Secretariatului General al Guvernului:

1. Să coordoneze activitatea „unităților de politici publice din ministere”.

2. Să coordoneze și să implementeze „proiectele de asistență tehnică și investiții aferente măsurilor de reformă a administrației publice din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență aflate în aria de responsabilitate a Secretariatului General al Guvernului”.

3. Să exercite exercita atribuții de „autoritate publică tutelară” pentru operatorii economici la care reprezintă statul în calitate de acționar: Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ – S.A., Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ – S.A. Mediaș

4. Să asigure aplicarea prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice

5. Să asigure îndeplinirea procedurilor în vederea sesizării de către Guvernul României a Curții Constituționale pentru exercitarea controlului de constituționalitate anterior promulgării legilor.

6. Să îndeplinească atribuțiile de autoritate publică responsabilă pentru aspectele care țin de securitatea infrastructurilor critice naționale și europene din sectorul energetic, aflate în competența ”Transelectrica”, „Transgaz“, precum și de sectorul de securitate națională aflat în competența Societății Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

7. Să fie eliminată limita maximă de 3 secretari generali adjuncți care îl pot ajuta în activitate pe șeful SGG.

Vezi aici proiectul integral propus de SGG.

sursa: www.stiripesursa.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate