rezultatul alegerilor legislative poate decide traiectoria pro-occidentală sau orientarea spre Rusia

SocialNews

Partidul de centru Slovacia Progresistă (PS) este de aşteptat să câştige alegerile legislative care au avut loc de sâmbătă în Slovacia, potrivit rezultatelor a două sondaje de opinie la ieşirea din secţiile de votare, în faţa partidului populist Smer-SD, care a promis că va pune capăt ajutorului acordat Ucrainei dacă va câştiga scrutinul, transmite AFP.

Partidul de centru Slovacia Progresistă (PS) al vicepreşedintelui Parlamentului European Michal Simecka a obţinut 23,5% conform unui sondaj de opinie realizat de agenţia Focus pentru TV Markiza şi 19,97% potrivit unui sondaj realizat de grupul public de media RTVS.

Aceste alegeri sunt considerate decisive pentru perspectiva Slovaciei de a rămâne pe traiectoria pro-occidentală sau de a se orienta mai mult spre Rusia.

Campania electorală a fost marcată de un nivel deosebit de ridicat de dezinformare online.

Partidul populist Smer-SD al fostului prim-ministru populist Robert Fico s-a clasat pe locul al doilea, obţinând 21,9%, respectiv 19,1%.

Rezultatele finale sunt aşteptate duminică dimineaţă

Câştigătorul alegerilor va avea nevoie de ajutorul partidelor mai mici pentru a forma o coaliţie majoritară în Parlamentul cu 150 de locuri de la Bratislava.

Noul guvern îl va înlocui pe cel al coaliţiei de centru-dreapta, la putere din 2020, care s-a schimbat de trei ori în trei ani şi care a oferit un ajutor militar şi umanitar considerabil Ucrainei.

  Doi dintre cei patru judecători, din Republica Moldova urmăriți pentru fapte de corupție, au fost reținuți

În timpul campanii electorale aprinse, care a dat naştere la mai multe confruntări între candidaţi, Robert Fico s-a opus livrării de arme suplimentare Ucrainei şi a atacat atât UE, cât şi NATO şi minoritatea LGBTQ.

Michal Simecka, care asigură că va continua ajutorul pentru Ucraina, i-a îndemnat pe slovaci să aleagă viitorul şi a promis că va scăpa ţara de trecut, cu referire la perioada în care Fico a fost prim-ministru.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment