Risc major! Fără apă caldă și căldură în București

Laura

Este foarte posibil ca toți locuintorii capitalei să rămână fără apă caldă și căldură, ca urmare a situaţiei Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), principalul producător de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire al Capitalei.

Acesta, reclamă sumele mari datorate de Termoenergetica, dar şi datoriile mari pe care, la rândul său, le are către furnizorul de gaze naturale ROMGAZ, care a informat încă din luna mai că, dacă obligaţiile de plată restante nu vor fi achitate, va sista livrarea de gaze. Potrivit unei notificări adresate Termoenergetica, ELCEN avertizează că există riscul repetării situaţiei înregistrate de ELCEN în relaţia cu RADET şi de compromitere a sistemului de termoficare din Capitală.

După cum a fost precizat în publicația News.ro, ELCEN, aflată în reorganizare judiciară, a solicitat Termoenergetica plata sumelor restante către companie. Acestea, la jumătatea lunii iulie se ridicau la peste 379 de milioane de lei.

ELCEN a anunţat că va apela la toate mijloacele legale pentru recuperarea sumelor datorate de Termoenergetica.

În 21 mai, primarul Capitalei Nicuşor Dan afirma că Primăria Capitalei a acumulat datorii de 400 milioane lei către Compania Municipală Termoenergetica, reprezentând contravaloarea subvenţiei pentru energia termică livrată populaţiei, însă această întârziere va fi recuperată, având în vedere că în perioada verii subvenţia este mult mai mică.

E vorba de subvenţie, după cum ştiţi, situaţia financiară a Primăriei nu a fost cea mai fericită, însă vreau să vă anunţ că ne însănătoşim în ritm rapid şi-n special vreau să-i anunţ pe oamenii cu care avem relaţii contractuale că ne ţinem de cuvânt, plătim şi că începem să devenim foarte serioşi în relaţia cu ei. Da, pe partea financiară am acumulat datorii care sunt în jur de 400 de milioane, datorii din partea Primăriei către termoenegetica şi de la Termoenergetica către ELCEN, numai că aceste datorii vor fi recuperate pentru că a trecut perioada de iarnă, în care subvenţia era foarte mare, iar noi dacă vom plăti, vom continua să plătim subvenţia la acelaşi nivel lunar, între 60 şi 80 de milioane de lei, cum am făcut-o până acum (pentru că acum subvenţia lunară e mult mai mică), o să recuperăm”, afirma Nicuşor Dan.

                                                                                            Sursa – www.stiripesurse.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate