România își poate salva companiile aeriene prin ajutor de stat

Laura

O schemă de ajutor în valoare de 1,15 milioane de euro a fost aprobată de către Comisia Europeană, miercuri. Această schemă de ajutor a fost lansată de autoritățile române pentru a sprijini companiile aeriene. Menționăm faptul că, aceste companii se resimt puternic din cauza pandemiei de COVID-19.

Măsura a fost aprobată conform Cadrului temporar privind ajutorul de stat. Conform schemei, sprijinul public va lua forma subvenţiilor directe de până la maximum 600.000 de euro per beneficiar.

Valoarea ajutorului pe companie va fi calculată pe baza unui scor individual derivat din anumiţi factori de evaluare, cum ar fi, de exemplu, numărul de zboruri pe săptămână. Scopul schemei este de a atenua restricţiile pe care Guvernul român a trebuit să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului, precum și deficitul brusc de lichidităţi cu care se confruntă beneficiarii, din cauza conjuncturii actuale.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar.

Sursa – www.stiripesurse.ro

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate