ROMÂNIA – Schitul Putna

SocialNews

Schitul Putna sau Biserica de lemn „Dragoș Vodă”, care mai este cunoscută și ca Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Putna, este un lăcaș de cult ortodox extrem de vechi, care datează de la mijlocul secolului al XIV-lea.

A fost ridicată inițial, în satul Volovăț și apoi, a fost strămutată în satul Putna, din județul Suceava. În momentul de față este situată la aproximativ 1 km distanță de Mânăstirea Putna.
Partea de răsărit a bisericii datează din primii ani ai secolului al XV-lea, și, conform relatării istoricilor, a fost adusă chiar de catre Ștefan cel Mare, la Putna, de la Volovăț.
Aceasta este cea mai veche și singura biserică de lemn medievală cunoscută până în prezent, păstrată pe teritoriul României de atunci, până în zilele noastre.
Schitul Putna
Este foarte îmbucurător faptul că, autoritățile statului, au inclus biserica pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava, în anul 2015.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate