Românii deranjează firmele din Vest! Dorește Guvernul Cîțu falimentul industriei de transport internațional din România?

SocialNews

Dorin Jurjuț, președintele Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), a precizat joi că, oficialii guvernamentali din România, prin ANAF, vizează distrugerea firmelor româneşti de transport rutier internaţional, prin impozitarea diurnelor şoferilor, inclusiv reatroactiv pe o perioadă de 5 ani, potrivit Agerpres.

Din păcate, în timpul cât durează întâlnirea noastră, o firmă de transport pune lacăt la uşă. În cel mai bun caz, dacă nu dă faliment, acel investitor se gândeşte să se mute în Ungaria sau în Slovacia. Oare asta îşi doreşte Guvernul României, de nu intră în dialog cu noi? (…) Facem concurenţă tuturor firmelor din vestul Europei. În măsura în care noi vom fi impozitaţi cu diurnele, nu vom mai face faţă concurenţei din Ungaria, Polonia, Slovenia şi din alte state, inclusiv din statele vestice, unde diurna este scutită de taxe salariale. (…) În ultimele luni suntem martorii unor acţiuni concertate ale statului român, inclusiv ale ANAF, care vizează fără echivoc distrugerea transportului românesc prin impozitarea retroactivă pe cinci ani a diurnelor„, a afirmat preşedintele APTE 2002, Dorin Jurjuţ.

Dorin Jurjuț a explicat foarte clar, faptul că, impozitarea diurnelor şoferilor firmelor de transport rutier ar însemna fară doar și poate, scoaterea de pe piaţa internaţională a companiilor româneşti.

Nu s-a intrat în dialog cu noi, ca să ne spună cum vom lucra de acum înainte. Până la urmă dăm de lucru la peste 350.000 de angajaţi. Costurile de operare sunt aşa de mari, iar competitivitatea e atât de puternică cu firmele cu care concurăm, în special firmele din fostul lagăr socialist, încât abia reuşim să supravieţuim. Ne vin impuneri de la ANAF care reprezintă de două ori cifra de afaceri pe un an de zile, o sumă imposibil de plătit, care niciodată nu a fost luată în calcul şi nu avem de unde să o plătim. Chiar dacă pe viitor ne vor fi impozitate diurnele, asta ne-ar scoate de pe piaţă, pentru că noi, firmele româneşti, nu concurăm între noi, ci concurăm cu firmele din exteriorul ţării. Din păcate, ANAF refuză cu încăpăţânare să intre în dialog cu asociaţiile patronale, nu ne ascultă argumentele, iar prim-ministrul nu ne bagă în seamă„, a menţionat Dorin Jurjuţ.

Este interesant de reținut și faptul că, potrivit reprezentantului APTE 2002: „Niciun stat nu are impozit pe diurnă. Diurna nu este un venit de natură salarială. Diurna este un drept al salariatului şi o obligaţie a companiei de a fi plătită unei persoane pe perioada
în care aceasta se află fie în delegare, fie în detaşare. Peste tot în lume, aceste drepturi ale salariaţilor, aceste diurne nu sunt impozitate, pentru că ele sunt date salariatului
să-i compenseze anumite inconveniente legate de faptul că este plecat de acasă„.

                                                                                 Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                                 Sursa fotografiei – www. pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate