Românii plecați în străinătate la muncă, au trimis sume mari de bani în țară

SocialNews

Reprezentanții Băncii Naționale a României au declarat că, în primele trei luni ale acestui an, românii din străinatate au trimis în țară mai mulți bani decât în aceeași perioadă a anului trecut

Este vorba despre aproximativ 800 de milioane de EURO!! Interesant este faptul că, cei mai mulți lucrează tot în Marea Britanie, chiar în ciuda Brexitului.

Astfel, peste 220 de milioane de EURO au intrat în România din Marea Britanie doar în primele 3 luni ale anului. Suma este cu 50% mai mare față de cea trimisă în aceeași perioadă a anului 2020.

Inclusiv Italia reprezintă și acum o sursă constantă de venit pentru bugetul țării. În prima parte a acestui an au venit din italia peste 140 de milioane de EURO. În această țară, s-au deschis de curând mai multe sectoare de activitate și este nevoie de oameni pentru a munci.

Sume importante de bani vin și de la românii plecați la muncă în Germnaia și în Franța. Analiștii vorbesc despre o infuzie uriașă de bani. Tot aceștia susțin și faptul că acest lucru se reflectă chiar și în PIB-ul țării.

În anul pandemiei, cei aproape cinci milioane de români plecați să muncească în străinătate, au reușit să trimită în țară în jur de 4 miliarde de euro!!

Sursa – www.stirileprotv.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate