Rusia își va corecta greșelile din mers

SocialNews

Într-un discurs neobișnuit rostit la Ministerul Apărării din Moscova, în care a recunoscut eșecuri ale Rusiei, președintele Vladimir Putin a prezentat o listă cu sectoarele pe care armata rusă ar trebui să și le îmbunătățească, scrie The New York Times, conform Rador Radio România.

El a spus că dronele trebuie să poată comunica țintele atacate prin niște mesaje codificate „în timp real”. El a mai spus că armata trebuie „să își întărească sistemul de comandă și control”, precum și capacitatea de a riposta în fața artileriei inamice.

Și el a recunoscut totodată diversele informații legate de trimiterea în luptă a unor soldați fără echipamentul de bază, cerându-le ofițerilor să controleze „trusele medicale, alimentele, rațiile, uniformele, încălțămintea, căștile de protecție și vestele antiglonț”.

Dar departe de a recunoaște înfrângerea, afirmațiile lui Putin la adresa problemelor din armată a ilustrat mesajul său arogant în aceeași zi în care președintele Ucrainei a vorbit despre unitatea cu Statele Unite: Rusia va continua să lupte.

„În materie de finanțare, nu există limite”, a spus Putin, el subliniind că, în cele din urmă, Rusia va învinge în Ucraina. “Țara și guvernul oferă tot ce dorește armata – tot”.

Mesaje mobilizatoare

Deși rezistența Ucrainei a atras atenția întregii lumi cu ocazia vizitei președintelui Volodimir Zelenski la Washington, Putin a înscenat propria sa adunare, adresându-se membrilor parlamentului, ba chiar și Patriarhului Kiril I al Bisericii Ortodoxe Ruse într-un discurs cu ocazia reuniunii anuale a comandaților din armată.

  Meciul dintre Mallorca și Alaves se încheie fără goluri, iar Ianis Hagi intră în joc pe final

Comparând soldații ruși care luptă în Ucraina cu eroii care au respins armata invadatoare a lui Napoleon în 1812 și care l-au învins pe Hitler în 1945, Putin a dat de înțeles că războiul său era tot unul pentru existență – lăsând la o parte că acum Moscova este forța invadatoare. El a căutat totodată să ofere imaginea unui om care controlează războiul și care este atent la nevoile soldaților de rând, la un moment dat, el cerându-le mai marilor armatei „să țină cont de critici”

La fel de important pentru Kremlin, Putin a căutat să manifeste o anume dârzenie în fața Occidentului – dorind astfel să spună că oricât de multe arme ar primi Ucraina și în pofida problemelor armatei ruse, Kremlinul este hotărât să triumfe până la urmă.

Condiții la negocieri

În același timp, oficialii ruși reamintesc Occidentului că sunt dispuși să încheie un acord în vederea încheierii conflictului, dar în condiții impuse de ei.

„Rusia este întotdeauna deschisă unor discuții de pace constructive”, a declarat Serghei K. Șoigu, ministrul rus al apărării, după discursul lui Putin..

Șoigu a promis că va face schimbări în structura armatei, va înființa noi unități și va crește dimensiunea- țintă cu peste 300.000 de militari activi.

Mesajele par să arate că Rusia și-ar putea corecta greșelile din mers și își va recăpăta avântul în război, experții se îndoiesc că intenția e realistă.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment