S-a decis termenul limită până la care se pot declara vilele și bolizii

SocialNews

Taxa pe lux suflă în ceafa bogaților din România! Românii care au case extrem de scumpe sau bolizi de lux au termen limită până la care trebuie să le declare la ANAF pentru ca acestea să poată fi impozitate în regim special.

Taxa pe valabilă pentru cinci ani de zile

Declarația trebuie completată de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia. Ulterior, aceasta va fi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă la organul fiscal central la care persoana fizică sau juridică este înregistrată ca plătitor de impozite și taxe.

Concret, noua taxă pe lux se va plăti pentru locuințe și mașini scumpe. În cazul proprietăților imobiliare, taxa este în valoare de 0,3% din suma care depășește 2,5 milioane de lei, adică aproximativ 500.000 de euro. În cazul mașinilor, aceasta este 0,3% din suma care depășește 375 de mii de lei, adică 75.000 de euro.

Formularul trebuie trimis până la data de 30 aprilie din respectivul an fiscal, informează Antena 3.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate