S-a stins din viață una dintre supraviețuitoarele lagărului de la Auschwitz!

SocialNews

S-a stins din viață, sâmbată, Esther Bejarano, una dintre supraviețuitoarele lagărului de concentrare de la Auschwitz, relatează agenția DPA.

Esther Bejarano s-a născut pe 15 decembrie 1924, în oraşul german Saarlouis. Părinţii săi au fost ucişi de nazişti în Lituania în anul 1941, iar ea a fost încarcerată şi obligată la muncă forţată, înainte de a fi deportată la Auschwitz la începutul anului 1943. Dar abilitatea sa de a cânta la acordeon i-a salvat viaţa, reuşind să intre în orchestra de fete a lagărului.

După război, Esther Bejarano a emigrat în Israel, dar în 1960 a revenit împreună cu soţul ei în Germania, unde s-a dedicat unei activităţi artistice pentru care a primit numeroase distincţii de-a lungul anilor.

Ea a militat decenii la rând împotriva extremismului de extremă-dreapta şi xenofobiei şi a primit numeroase distincţii pentru efortul depus în acest sens.

Ministrul de externe german Heiko Maas, într-un mesaj postat pe reteaua de socializare Twitter, a descris-o pe Esther Bejarano drept ”o voce importantă în combaterea rasismului şi antisemitismului”.

Minunata Ester Bejarano a cucerit oamenii cu vitalitatea ei şi cu minunata sa poveste. Vocea ei ne va lipsi”, a adăugat şeful diplomaţiei germane.

Sursa – www.bzi.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate