SANADOR-Tratament pentru accidentul vascular cerebral în regim de urgență

Laura

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune foarte gravă! În absența tratamentului aplicat imediat, în regim de urgență, consecințele neurologice pot fi foarte severe. Este vorba, inclusiv, de un risc vital pe care îl prezintă pacienții cu astfel de afecțiuni ale stării de sănătate.

Spitalul Clinic SANADOR din București este singurul spital privat de aici care acordă tratament de urgență pacienților care au suferit un accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut, prin metoda trombolizei intravenoasă.

Medicii susțin faptul că, tromboliza intravenoasă este metoda de tratament cea mai eficientă pentru tratarea accidentului vascular ischemic acut. Ea poate fi aplicată în primele 4 ore și jumatate de la debutul simptomelor, dacă nu există contraindicații, bineînțeles. Tromboliza constă în injectarea unei substanțe ce poate ajuta la dizolvarea cheagului de sânge format și la restabilirea circulației sangvine în zona afectată. În felul acesta, țesutul cerebral care nu mai primește suficient sânge, nu se mai necrozează.

Tromboliza poate ameliora paralizia și tulburările de vorbire. Există chiar posibilitatea de a recupera în mod complet, astfel, țesutul cerebral privat de vascularizație.

Tratamentul se administrează în perfuzie în decurs de o oră, după efectuarea unui examen imagistic în urgență (CT).

Accidentul vascular ischemic reprezintă aproximativ 80-85% din totalitatea accidentelor vasculare cerebrale. Acesta apare, de obicei, la persoanele care suferă de ateroscleroză (depuneri de lipide pe vasele de sânge), la fumători, la persoanele cu afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială și fibrilație atrială) sau la cei care au diabet zaharat.

Din nefericire, România ocupă locul doi în Europa în privința cazurilor de deces și infirmitate post -AVC.

  Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ale genunchiului și cum se tratează

Este bine să reținem faptul că, tromboliza intravenoasă are și nenumărate contraindicații, precum istoric de hemoragie cerebrală, intervenție neurochirurgicală în ultimele 3 luni, tumoră cerebrală, disecție de aortă, endocardită infecțioasă, hemoragie gastrointestinală recentă, varice sofagiene, pancreatita acută, cancer gastrointestinal neoperat, boli de coagulare a sângelui, etc.

Cei mai mulți pacienți care ajung într-un serviciu medical de urgență în primele 3 ore de la producerea accidentului vascular cerebral, au șanse foarte mari de recuperare completă. Cu cât pacienții își recunosc simptomele mai repede, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari!

Spitalul SANADOR asigură asistență medicală permanentă. Liniile de gardă sunt formate din medici primari și medici specialiști cu multă experiență.

 

Sursa – www.stiripesurse.ro

Recomandari:

Share this Article
Leave a comment