Satul Kovatchevitsa din Bulgaria merită vizitat de oricine!

SocialNews

Foarte multă lume susține faptul că satul Kovatchevitsa este unul din cele mai distinse și frumoase sate vechi din Bulgaria. Este situat la o distanță de aproximativ 24 de kilometri de orașul Gotse Delchev, la 8 kilometri de satul Leshten și la 64 de kilometri distanță de Bansko.

Este amplasat pe ambele maluri ale râului Kanina și are foarte multe străzi înguste, pietruite. Arhitectura acestui sat este unică în lume!!

Se pare că astăzi în acest sat trăiesc puține persoane. Aici domnește, în felul acesta, o foarte frumoasă pace spirituală.

Istoricii susțin faptul că acest sat a fost menționat pentru prima dată în înregistrările turcești în secolele XVI-XVII. Cu toate acestea, satul are o istorie mult mai veche! Se pare că primii coloniști de pe teritoiul satului de astăzi au venit după invazia hoardelor turcești din Bulgaria. După căderea împaratului Tarnov, un grup mare de oameni au găsit adăpost în sat și au format mai multe cartiere.

Apoi, un alt moment important pentru localitate, a avut loc pe perioada convertirii forțate a populației bulgare din Munții Rodopi, către mohamedanism. Atunci, populația din satul apropiat Ribnovo care a fost aproape în întregime ars și cea din localitatea Basko și-au găsit aici a doua casă. În secolul al XVIII-lea, mai multe familii bogate din Grecia au venit aici și au format cartierul Arnautska. Zidăria a fost cea mai dezvoltată meserie în această localitate!

Datorită școlii unice de construcții, care nu are analogie în toată țara precum și în întreaga lume, în prezent satul Kovatchevitsa atrage turiști din întreaga lume. Ei vizitează această localitate datorită minunatului ansamblu de case de piatră de aici, care este de o frumusețe rară!

În anul 1977, satul a fost declarat rezervație istorică și arhitecturală!!
În această localitate totul este făcut din piatră. O plimbare pe străzile înguste de aici este …la fel ca o întoarcere în timpuri străvechi și liniștite.

Casele de aici au fost construite în secolele XVIII si XIX de către reprezentanții școlii de construcție și arhitectură din Kovatchevitsa. Pentru că această școală a fost cu adevărat unică, acestea reprezintă monumente deosebite ale arhitecturii revoluționare bulgare!!

Tot în această pitorescă localitate poate fi vizitată și frumoasa biserică “Sfântul Nicolae” care a fost construită între anii 1841 și 1848. Aici există 12 icoane pictate la mijlocul secolului al XIX-lea, cel mai probabil lucrarea pictorilor de la Școala Trenavna Zograf.

Două icoane foarte valoroase mai pot fi văzute aici. Este vorba despre icoanele Sfântul Gheorghe pe călătoresc și Sfântul Dimitar pe călăreți. Acestea sunt lucrările lui Georgi Sterguv (Școala de Artă din Bansko!).

Veți găsi locuri foarte bune decazare precum și restaurante mici foarte plăcute și confortabile. Mâncarea este delicioasă, spun localnicii!

Vacanță plăcută la sud de România!!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate