Scriitorul australian Yang Jun a fost condamnat la moarte cu suspendare. Ce acuzații i-au fost aduse

SocialNews

Scriitorul și academicianul australian Yang Jun, încarcerat în China din 2019 pentru acuzații de spionaj, pe care el le contestă, a fost condamnat la moarte cu suspendare în această țară, a anunțat ieri Australia, care și-a exprimat consternarea, relatează France-Presse, citat de Rador Radio România.

Informația a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Beijing. Ministrul australian de externe spune că țara sa va reacționa în cei mai fermi termeni posibili. Yang Jun, născut în China în 1965, autorul unei serii de romane de spionaj şi al unui popular blog în limba chineză, a fost judecat în spatele ușilor închise în 2021.

Procesul, în urma căruia nu a fost făcut public niciun verdict, a fost ferm criticat de activiștii pentru drepturile omului.

Scriitorul a declarat în mai 2021 că ar fi fost torturat, acuzații respinse de Beijing. Relațiile dintre China și Australia s-au deteriorat în 2019, când Australia a exclus Huawei din rețeaua sa de telefonie 5G.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate