se lărgește drumul la 4 benzi

SocialNews

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, anunță semnarea contractului pentru lărgirea la 4 benzi a Șoșelei Olteniței. Sectorul de drum cuprins între Danubiana și intrarea în București se va lărgi la 4 benzi, iar durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni.

”A fost semnat contractul pentru modernizarea DN4 (Șoseaua Olteniței) la 4 benzi, sectorul de drum cuprins între #Danubiana și intrarea în #București, contractantul fiind Asocierea S.C. ACVATOT S.R.L – S.C WAYDESINGSOLUTION S.R.L.

În cadrul contractului, constructorul trebuie să realizeze:

– 4,15 km lungime

– lărgirea la 2 benzi pe sens

– intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei

– intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza

– sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1

– amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi

– modernizarea sistemului de iluminat public

– canalizare pluvială

– rețele de utilități subterane

Lucrările vor dura 15 luni

Durata lucrărilor este de 15 luni, din care 3 luni pentru perioada de proiectare și 12 luni pentru perioada de execuție, iar valoarea contractului este de 63.550.907,86 milioane lei + TVA, sursa de finanțare fiind asigurată prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a CNAIR din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport #PT 2021-2027.

Acest proiect se încadrează în politica liberală de creștere a capacității administrative a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prin descentralizarea proiectelor mici și mijlocii către primării și consilii județene, pe care o aplicăm încă din 2020, prevăzute în Planul Investițional.

Este un proiect dezvoltat în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu, pentru care a fost semnat un Acord de Parteneriat între #CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni, primăria urmând să se ocupe de implementarea și gestionarea efectivă a lucrărilor.”, arată secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate