Se poate ajunge de la o banală infecție ….. la infarct!

SocialNews

Există foarte mulți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. cei mai importanți sunt stresul, fumatul, alimentația dezechilibrată și hipertensiunea arterială. Medicii avertizează asupra faptului că, și infecțiile netratate de natură virala sau bacteriană pot migra la inimă. Consecința acestui lucru poate fi apariția unui infarct sau a unui atac
cerebral.

Boli infecțioase
Gripa este o afecțiune care poate avea consecințe moderate până la severe. Este bine de retinut faptul că, uneori gripa ne poate afecta mușchiul cardiac. Cercetătorii susțin faptul că, persoanele care au avut gripă au de 6 ori mai multe riscuri să se confrunte cu un atac de cord sau accident vascular cerebral timp de cel puţin 1 an de la infectarea cu virusul gripal, potrivit unui nou studiu. În gripă, cea mai frecventă complicație care poate să apară, este pneumonia.

Aproape toate bacteriile (și inclusiv unele virusuri precum cel gripal) care determină pneumonie pot afecta și inima. Studii recente au arătat că cel puțin un sfert din pacienții internați în spital pentru tratamentul unei pneumonii pot suferi o complicație cardiacă (de exemplu, agravarea insuficienței cardiace, afectarea funcției mușchiului cardiac, ritmuri cardiace anormale, declanșarea unui infarct miocardic). Această situație este foarte amenințătoare pentru pacient.

Pneumonia trebuie recunoscută foarte repede și tratată corect, dar tratamentul antibiotic trebuie ales doar de medic, pentru că unele antibiotice pot agrava boala cardiacă. Foarte eficientă este prevenția prin vaccinarea antigripală pentru că are chiar și rol protectiv cardiac”, explică Elena-Laura Antohi, potrivit clicksanatate.ro.

Infecții ale tractului urinar
O altă cercetare interesantă realizată de către britanici este cea referitoare la infecțiile tractului urinar. Nediagnosticate și netratate la timp, infecțiile tractului urinar,
precum cistita, uretrita și pielonefrita, pot ajunge la rinichi și chiar la inimă, dublând riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Infecțiile urinare apar de obicei datorită multiplicării unor bacterii care se găsesc la nivelul pielii, vaginului și rectului
și care pătrund în uretră. Printre cele mai comune infecții sunt cele cu bacteria Escherichia Coli (E. coli). Această bacterie se află în mod normal în organism.

HIV
O data ajuns în organism, HIV (virusul imunodeficienţei umane) nu doar distruge sistemul imunitar. El crește riscul de a dobândi diferite boli, cum sunt cele cardiovasculare. Există dovezi științifice care atestă că purtătorii cu HIV sunt expuși unui risc crescut de a suferi un atac de cord.

Infecțiile dinților
Infecțiile dinților se transmit foarte ușor în sânge, iar organul cel mai afectat este inima. Cei mai vulnerabili sunt pacienții cu boli mai vechi ale valvelor inimii, boli înnăscute ale inimii sau cei care prezintă dispozitive implantate la nivelul cordului. Inflamația gingiilor (parodontoza) întreține inflamația în tot organismul și contribuie, în timp, la dezvoltarea de boli ale vaselor inimii”, susține Elena-Laura Antohi, medic specialist cardiologie.

Infecții ale inimii
Există infecții ale inimii care pot pune viața în pericol. Acest lucru se întâmplă atunci când sunt diagnosticate tardiv. Infecție a endocardului, învelișul interior al inimii,
endocardita poate produce abcese și hemoragii cerebrale, în lipsa tratamentului. Inflamația mușchiului inimii, miocardita este depistată, de cele mai multe ori, abia când complicațiile se instalează. Se manifestă prin: stare subfebrilă (între 37 și 38º Celsius), palpitații și dureri difuze la nivelul pieptului. Infecția pericardului poate fi recunoscută după următoarele simptome: stare subfebrilă, durere puternică în piept, care se agravează când bolnavul inspiră adânc, și dificultate de respirație.

Medicii atrag de foarte multe ori atenția asupra faptului că, o igienă dentară corectă și tratamentul prompt al infecțiilor dentare (inclusiv prin extracții ale dinților când este necesar) sunt esențiale. Ele vor avea drept consecință prevenirea complicațiilor catastrofale cardiace.

În general, nicio infecție din organism (și mai ales cele respiratorii și dentare) nu trebuie neglijată și trebuie tratată corect, conform indicațiilor medicului.

                                                              Sursa – www.stiripesurse.ro și www.exquis.ro

                                                                        Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

TAGGED: , ,
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate